Mituri despre tratamentul ridurilor

Vistabel – toxină botulinică – reprezintă azi principalul tratament de anti îmbătrânire, atunci când ne referim la riduri.

b3

Majoritatea persoanelor, indiferent de sex, sunt preocupate de menținerea unui aspect cât mai tânăr prin corectarea semnelor îmbătrânirii. Însă tabloidele sau revistele de cancan prezintă doar partea nedorită a terapiilor anti aging cu toxină botulinică și acid hialuronic, aspectul „înghețat” al feței, buze enorme… Cum mi-a spus o pacientă: „ Nu vreau să intre buzele și după 5 minute să apar și eu!”. La urma urmei fiecare persoană decide asupra aspectului său, nu-i așa?

Revenim, este posibil ca tratamentul anti aging cu toxină și acid hialuronic să păstreze aspectul natural. Plusul pe care îl aduc aceste terapii este ceea ce își dorește fiecare persoană: reducerea semnelor îmbătrânirii.

TB3

Toxina botulinică, sub formă de soluție injectabilă, este o proteină purificată, fiind utilizată de peste 25 ani în domeniul cosmetic. Soluția injectabilă relaxează mușchii contractați, redând în acest fel pielii aspectul neted, fără riduri. Injectarea este sigură și oferă rezultate de mai lungă durată. Tratamentul durează în jur de 30 minute, nu sunt modificări vizibile și nu este necesar timp de recuperare. Efectul începe să se facă simțit dupa 3-5 zile, efectul maxim fiind după 2 săptămâni de la injectare.

Ce se aude prin „târg” despre toxina botulinică?

Injectarea este periculoasă!

Tratamentul cu toxină este aprobat de către FDA încă din 1989. Efectele cosmetice și sigurața tratamentelor sunt urmărite și evaluate în permanență, foarte riguros. Complicațiile sunt foarte rare când tratamentul este realizat de către medici. Azi, sunt milioane de persoane care apelează la acest tratament pentru eliminarea ridurilor.

Toxina-ul tratează doar ridurile.

Indicația principală a toxinei botulinice cosmetice este de tratament a ridurilor. Însă, toxina, se recomandă și pentru ridicarea și relaxarea sprâncenelor. În plus după injectare, datorită relaxării pielea din jurul ochilor, dar și a frunții capătă un aspect luminos, senin. Toxina botulinică se folosește și în scop medical, migrene, spasm muscular, transpirație excesivă.

Tratamentul este doar pentru femei.

b1

Doar pentru că asociem tratamentele cosmetice cu femeile?! Acesta este un stereotip nejustificat! Tratamentul cu toxină este recomandat în aceeași măsură și bărbaților, care își doresc un aspect îngrijit al feței lor. Etichetarea ca „metrosexual*” a bărbaților care apelează la tratamente de întreținere facială este o apreciere eronată. Indiferent de păreri, ne place să fim însoțite de un partener îngrijit, nu? Din fericire, tot mai mulți bărbați aleg aceste tratamente.

Ridurile se vor înrăutăți dacă întrerupi tratamentul!

DA sau NU?! Tratamentul cu toxină botulinică este reversibil și non-invaziv. Tratamentul  este preventiv și de întreținere. Doar tratamentele chirurgicale sunt ireversibile. Tratamentul cu toxină botulinică este ca și mersul la sală sau sportul, în momentul în care nu mai practici exerciții fizice, mușchii își pierd din tonicitate, greutatea crește…. Corpul nostru, pielea, este supus unui proces natural de îmbătrânire. Acest lucru este efectul pierderii din organism a unor substanțe. Pentru a menține aspectul tonic este nevoie de susținere din exterior. Astfel, în momentul în care întrerupi tratamentul cu toxină, ridurile revin, dar în prima perioadă mult mai diminuate. Pentru a menține un aspect îngrijit sunt necesare 2-3 injectări pe an, în funcție de preferințele personale.

Oamenii devin dependenți de tratamentele injectabile!

Termenul de „dependență” este tot un termen specific tabloidelor. Dependența înseamnă a depinde de ceva/cineva. Tratamentul cu toxină botulinică este opțional, iar substanța folosită nu creează dependență fizică. Doar tu decizi dacă să începi, să continui tratamentul sau să îl oprești. Singura dependență care ar putea să te determine să continui tratamentul este aspectul îngrijit al feței tale. Persoanele aleg să continue tratamentul pentru că este eficient pentru ele.

botox_insta

Toate aceste mituri despre tratamentul injectabil pentru riduri sunt depășite și demontate. Tratamentele realizate de către medici pregătiți sunt sigure. Ele permit păstrarea unei fețe expresive, dar fără riduri.

Efectul acestui tratament poate fi potențat de umplerea cu acid hialuronic.

În Europa, produsul este înregistrat cu denumirea de Vistabel.

*metrosexual – neologism apărut în Anglia după ani ’90 și care definește bărbați de orice orientare sexuală care au un simț estetic puternic și sunt preocupați de aparența lor, mai ales în domeniul modei.

A rămas ceva neclarificat?

Dacă ai alte întrebări privind tratamentul injectabil pentru riduri – sau alte servicii pe care le furnizăm,  poți completa formularul următor sau te poți programa telefonic sau AICI la o consultație, în care îți va fi detaliat tratamentul personalizat.

Completează întrebarea:

signature-black
medic specialist medicină generală
medic specialist medicină generală, competență în injectare cu acid hialuronic și toxină botulinică
M4H_botox_cover