estetica

Emoții, anotomie și decizie

woman standing beside shore holding mirror on her back

Te uiți în oglindă și vezi o față obosită? O față tristă? O față care exprimă mai tot timpul furie? Dacă da, atunci programează-te acum la o consultație. Dacă nu, atunci ai timp să savurezi textul de mai jos.

De-a lungul existenței lui, omul este capabil să exprime, cu ajutorul feţei o gamă largă de emoţii, folosindu-se de muşchii feței. Cei 40 de mușchi ai feței sunt legaţi la extremitate fie de o fascie fibroasă situată sub piele, fie de oasele craniului, iar în cealaltă parte ei se inseră la nivelul pielii.

Prin contracţie toți acești mușchi imprimă mişcările pielii feței și implicit ne dezvăluie emoțiile trăite: mânia, frica, bucuria, uimirea, dezgustul, disprețul, tristețea.

În timp ce fața noastră afișează emoțiile, corpul și poziția lui ne dezvăluie modul în care persoana gestionează aceste emoții.

Revenind la expresia feței omului, putem distinge mai multe tipuri de semnale:

  • Coloristice: culoarea feței poate deveni palidă în caz de frică sau roșiatică în bucurie, uimire;
  • Ce țin de contracția unor mușchi: coborârea colțului buzelor la tristețe, ridicarea sprâncenelor la uimire;
romance-3367454_1280

Semnalele coloristice sunt temporare la majoritatea oamenilor, culoarea feței revenind la normalul fiecărei persoane după încetarea stimulului. Inițial și semnalele care țin de contracția mușchilor sunt reversibile: ridurile care apar pentru a exprima emoția sunt reversibile, numindu-le riduri dinamice.

Însă, de-a lungul timpului, individul ”învață” să exprime doar o anumită categorie de expresii faciale datorită experiențelor avute. Rareori există persoane care să exprime echilibrat toate emoțiile. Gândiți-vă la persoanele veșnic triste și abătute, care și atunci când se întâlnesc cu un eveniment fericit tot triști rămân. Ridurile care inițial erau dinamice, reversibile se permanentizează, rămânem triști, încruntați, etc. Numim aceste riduri, riduri statice.

Cum putem ști în ce moment al evoluției tenului nostru suntem? Ne așezăm în fața oglinzii (oglindă, oglinjoară…) și vedem un ten curat și fără riduri. Dacă exprimăm pe față emoții cum ar fi uimirea, observăm că apar niște riduri orizontale la nivelul frunții. Dacă zămbim, ridurile apar în lateralul ochiului, inițial discret, apoi odată cu trecerea timpului ele devin din ce în ce mai accentuate. Dacă ne încruntăm observăm riduri la nivelul rădăcinii nasului. Odată cu oprirea exprimării emoției fața revine la aspectul curat neridat inițial.

Programează-te acum la consultația inițială pentru un tratament personalizat!

Este momentul optim al inițierii unui tratament de îngrijire a tenului, acela în care ridurile sunt dinamice.

De cele mai multe ori persoanele care observă existența ridurilor dinamice le consideră normale și iau decizia de a amâna, pentru că ”de abia după 40 de ani va fi nevoie să facă ceva în legătură cu acestea. Este prea devreme.” Așa că timpul trece și ridurile se transformă din dinamice în statice. Fardul rămâne frecvent în riduri, ne chinuim să îl curățăm seara și atunci ne aducem aminte că e timpul să acționăm. Din acest moment, mai durează cel puțin un an până să ne programăm la o consultație. Mergem la consultația inițială și aflăm fără surprindere că tratamentul este posibil. Însă acesta va fi mai complex și poate că nu va mai putea ștrege complet ridurile. Expresia facială va continua să fie cea de față obosită, tristă sau permanent-furioasă în perioada următoare începerii tratamentului.

Te invit să vii acum la un consult inițial pentru a afla care este starea tenului tău și cum poți să îți păstrezi prospețimea lui încă de astăzi.

logo medic specialist medicină generală, competență în injectare cu acid hialuronic și toxină botulinică

A rămas ceva neclarificat?

Dacă ai alte întrebări privind tratamentul injectabil pentru riduri – sau alte servicii pe care le furnizăm,  poți completa formularul următor sau te poți programa telefonic la o consultație, în care îți va fi detaliat tratamentul personalizat.

Completează întrebarea:

1 gând despre „Emoții, anotomie și decizie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.