estetica

Mituri despre toxina botulinică

Vistabel – toxină botulinică – reprezintă azi principalul tratament de anti îmbătrânire atunci când ne referim la riduri.

botox_insta

Majoritatea persoanelor, indiferent de sex, sunt preocupate de menținerea unui aspect cât mai tânăr prin corectarea semnelor îmbătrânirii. Însă tabloidele sau revistele de cancan prezintă doar partea nedorită a terapiilor injectabile anti aging, aspectul „înghețat” al feței, buze enorme… Cum mi-a spus o pacientă: „ Nu vreau să intre buzele și după 5 minute să apar și eu!”. La urma urmei fiecare persoană decide asupra aspectului său, nu-i așa?

Revenim, tratamentamentele anti aging injectabile păstrează aspectul natural. Plusul pe care îl aduc aceste terapii este ceea ce își dorește fiecare persoană: reducerea semnelor îmbătrânirii.

Toxina botulinică este o proteină purificată, fiind utilizată de peste 25 ani în domeniul cosmetic. Soluția injectabilă, relaxează mușchii contractați, redând în acest fel pielii aspectul neted, fără riduri. Injectarea este sigură și oferă rezultate de mai lungă durată. Tratamentul durează în jur de 30 minute, nu sunt modificări vizibile și nu este necesar timp de recuperare. Efectul începe să se facă simțit dupa 3-5 zile, efectul maxim fiind după 2 săptămâni de la injectare.

Ce se aude prin „târg” despre toxina botulinică?

Injectarea cu toxină este periculoasă!

TB3

Tratamentul cu toxină este aprobat de către FDA încă din 1989. Efectele cosmetice și sigurața tratamentelor sunt urmărite și evaluate în permanență, foarte riguros. Complicațiile sunt foarte rare când tratamentul este realizat de către medici. Azi, sunt milioane de persoane care apelează la acest pentru eliminarea ridurilor.

Toxina tratează doar ridurile.

Indicația principală a toxinei botulinice cosmetice este de tratament a ridurilor. Însă, toxina, se recomandă și pentru ridicarea și relaxarea sprâncenelor. În plus după injectare, datorită relaxării pielea din jurul ochilor, dar și a frunții capătă un aspect luminos, senin. Toxina botulinică se folosește și în scop medical, migrene, spasm muscular, transpirație excesivă.

Tratamentul este doar pentru femei.

b2

Doar pentru că asociem tratamentele cosmetice cu femeile?! Acesta este un stereotip nejustificat! Tratamentul cu toxină este recomandat în aceeași măsură și bărbaților, care își doresc un aspect îngrijit al feței lor. Etichetarea ca „metrosexual*” a bărbaților care apelează la tratamente de întreținere facială  este o apreciere eronată. Indiferent de păreri, ne place să fim însoțite de un partener îngrijit, nu? Din fericire, tot mai mulți bărbați aleg aceste tratamentele.

Ridurile se vor înrăutăți dacă întrerupi tratamentul !

DA sau NU?! Tratamentul este reversibil și non-invaziv. Tratamentul cu toxină este preventiv și de întreținere. Doar tratamentele chirurgicale sunt ireversibile. Tratamentul injectabil este ca și mersul la sală sau sportul, în momentul în care nu mai practici exerciții fizice, mușchii își pierd din tonicitate, greutatea crește…. Corpul nostru, pielea, este supus unui proces natural de îmbătrânire. Acest lucru este efectul pierderii din organism a unor substanțe. Pentru a menține aspectul tonic este nevoie de susținere din exterior. Astfel în momentul în care întrerupi tratamentul, ridurile revin, dar în prima perioadă mult mai diminuate. Pentru a menține un aspect îngrijit sunt necesare 2-3 injectări pe an, în funcție de preferințele personale.

Oamenii devin dependenți de tratament!

romance-3367454_1280

Termenul de „dependență” este tot un termen specific tabloidelor. Dependența înseamnă a depinde de ceva, cineva. Tratamentul  este opțional, iar substanța folosită nu creează dependență fizică. Doar tu decizi dacă să începi, să continui tratamentul sau să îl oprești. Singura dependență care ar putea să te determine să continui tratamentul este aspectul îngrijit al feței tale. Persoanele aleg să continue tratamentul pentru că este eficient pentru ele.

Toate aceste mituri despre toxină sunt depășite și demontate. Tratamentele realizate de către medici pregătiți sunt sigure. Ele permit păstrarea unei fețe expresive, dar fără riduri.

Efectul tratamentului injectabil pentru riduri este potențat de umplerea cu acid hialuronic.

Botox sau Vistabel sunt același produs, dar produsul este înregistrat sub două denumiri diferite în SUA și Europa.

*metrosexual – neologism apărut în Anglia după ani ’90 și care definește bărbați de orice orientare sexuală care au un simț estetic puternic și sunt preocupați de aparența lor, mai ales în domeniul modei.

A rămas ceva neclarificat?

Dacă ai alte întrebări privind tratamentul injectabil pentru riduri – sau alte servicii pe care le furnizăm,  poți completa formularul următor sau te poți programa telefonic la o consultație, în care îți va fi detaliat tratamentul personalizat.

Completează întrebarea:

M4H_botox_cover
Programează-te acum la o consultație pentru un tratament personalizat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.