Articole

Bacterii sau viruși. Când antibiotic?

Trebuie să știți că bacteriile ne însoțesc încă de la naștere. O parte din ele sunt benefice sistemului nostru, fiind suport în diferite procese – cum este cel digestiv. Bacteriile „bune” au rolul de a păstra echilibrul în corpul nostru, astfel ele sunt un redutabil oponent al bacteriilor dăunătoare.

Comparativ cu bacteriile, virușii nu ajută organismul uman. Fără un mediu favorabil (celule vii) aceștia nu se dezvoltă și nu se înmulțesc…virușii sunt niște organisme la limita dintre viață și moarte. Dacă se află pe un teritoriu fără apărare virușii se înmulțesc foarte ușor și repede provocându-ne mult disconfort.M4H

Ce tratăm cu antibiotic?

Majoritatea adulților sănătoși, cu un sistem imunitar care funcționează, suferă de infecții între 2-4 ori pe an. De cele mai multe ori aceste infecții sunt provocate de viruși. Însă, virușii nu reacționează la antibiotic.

Bacteriile în schimb reacționează la antibiotic!

Din păcate, obișnuința de a administra tratamente nejustificate cu antibiotic la recomandarea vecinei sau administrarea antibioticelor „preventiv”, duce doar la pregătirea unui teritoriu liber, fără oponenți pentru viruși.

sigla
Partener Meta4health

Ce fac antibioticele cu bacteriile – atunci când nu avem o infecție bacteriană?

  • Distruge bacteriile benefice din organism –practic se distrug apărătorii noștri împotriva virușilor.
  • Schimbă structura lor – în timp bacteriile patogene se obișnuiesc cu antibioticul și nu mai reacționează așa cum ne așteptăm la tratament – în timp va fi necesară dezvoltarea altor antibiotice de către industria farmaceutică care să aibă capacitatea de a anihila bacteriile rezistente.
  • Distrugerea bacteriilor benefice duce automat la efecte negative asupra sistemului imunitar, devenim mai sensibili la infecții – efecte adverse puternice (febră, diaree…), dar și posibil infecții repetate.
  • Distrugerea bacteriilor care susțin buna funcționare a organismului duc la slăbirea lui și la menținerea unei stări de disconfort major.

Ce trebuie să faceți?

Obligatoriu să contactați medicul de familie de la primele simptome ale afecțiunii. Doar medicul poate să facă diferența între virus și bacterie și astfel să vă recomande tratamentul potrivit.

Renunțați de a-i cere medicului să vă prescrie antibiotic pentru orice infecție virală. Organismul nostru devine mai puternic cu cât luptă singur împotriva virușilor. Acest aspect se observă la persoanele care fac doar 1-2 infecții virale într-un an.

signature-black
medic specialist medicină generală, competență în injectare cu acid hialuronic și toxină botulinică
CBH_cover
Programează-te acum la o consultație de estetică și află ce se potrivește tenului tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.